Samverkan med primärvård och andra vårdformer - Haglund, Gustav (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Sektorisering är ett steg mot bättre samarbets möjligheter men vi väntar fortfarande på när psykiatrin tar steget ut i primärvården, i det samhälle där människorna lever och problemen finns. Psykiatrin behövs som primärvårdsspecialitet, framhåller i nedanstående kritiska inlägg Gustav Haglund, tills nyligen primärvårdschef i Olofström, Blekinge och tidigare i många år ansvarig läkare för utvecklingen av allmänmedicinen vid vårdcentralen i Dalby.