SPRl:s rapport om 80 -talets allmänpsykiatri. Bra plattform - ledningsproblemen försummade: SHSTF:s synpunkter - Olsson, Karin (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Utredningen springer ifrån ledningsproblemen. Om de anställdas kunskaper både i planeringsarbetet och i det direkta behandlingsarbetet skall kunna påverka utvecklingen, kommer det att krävas medverkan från dem som idag mest är vana att fatta besluten själva. Att förändra läkarnas och främst överläkarnas attityder och ge dem fort- och vidareutbildning är ytterst väsentligt för att utredningens målsättning skall uppnås inom rimlig tid, skriver Karin Olsson, ombudsman på Svenska Hälso- och Sjukvårdens Tjänstemannaförbund (SHSTF).