Nytt från FSS : Underlag till vårdprogram för problemet självmord - FSS - Föreningen Sveriges Socialchefer (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Föreningen Sveriges Socialchefer (FSS) har beretts tillfälle att yttra sig över underlag till vårdprogram för problemet självmord, och finner med anledning härav viktigt att framhålla följande: Antalet fullbordade självmord är sannolikt över 2 000 per år. Alla självmord registreras inte som sJälvmord utan felaktigt som olyckshändelser eller sjukdom. 1977 klassificerades var 42:e man och var 85:e kvinna som avlidit som fullbordat självmord.