Landstingen och hälsopolitiken - Ward, Kurt (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Politikernas ansvar för utvecklingen av landstingens hälsoinriktade insatser ökar i det nu allt kärvare samhällsekonomiska klimatet. Den nya hälso- och sjukvårdslagen ger dessutom landstingen ett ökat demokratiskt ansvar för hälso- och sjukvården. De allmänna hälsopolitiska ambitionerna måste i allt högre grad komma till uttryck i landstingens planering och den regionala samverkan. Kurt Ward, som är Landstingsförbundets ordförande, vill med sin artikel bl a betona politikernas övergripande ansvar för hälsopolitiken och därmed balansera temanumrets övervägande professionellt orienterade innehåll.