Primärvårdens krav på samhällsmedicinen - Haglund, Gustav (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Primärvården är förutsättning för en fullödig samhällsmedicinsk verksamhet. De som bygger upp samhällsmedicinska enheter måste från begynnelsen vara medvetna om och beakta detta och i strukturen bygga in förutsättningarna för konstruktivt informationsutbyte.