Sjukvårdshuvudmännen och FoU-verksamheten i primärvården - Boivie, Marianne (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Landstingsförbundet har utarbetar en rapport - Forskning och utvecklingsarbete i primärvården - till årets förbundskongress. Bakgrunden till rapporten var ett par olika motioner till förbundskogressen 1979 som gick ut på att Landstingsförbundet skulle främja arbetet med forskning och utveckling inom sjukvården. I januari 1981 fick förbundskansliet styrelsens uppdrag att arbeta fram ett aktionsprogram för forskning och utvecklingsarbete i primärvården. I den här artikeln redovisar Marianne Boivie huvudinnehållet i rapporten.