En framtidsstudie om vård och om samhället - Sanne, Christer (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Vad kommer att kunna hända inom den formella och informella vården och omsorgen i framtiden. Projektet: "Omsorgen i samhället" vid Sekretariatet för framtidsstudier, Forskningsrådsnämnden har i sitt projektarbete försökt besvara den frågan. Här redovisas i korthet några av de frågeställningar som man behandlat och förslag till praktiska lösningar. Kan självhjälpsgrupper, patientföreningar, kooperativ och allmän samhällstjänst bidra med något positivt?