Skolan och framtidsplaneringen för ungdom med rörelsehinder - Hultkvist, Eje (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
I detta inlägg redovisas erfarenheter från ett pågående forskningsprojekt vid institutionen för Handikappsforskning, Göteborgs Universitet, "Skolan och framtidsplaneringen för ungdomar med svårt rörelsehinder". Projektet bekostas genom anslag från Skolöverstyrelsen och ingår i PRESS (Projekt rörelsehindrade elevers situation i samhället). Projektet syftar till att finna former för ungdomar att planera sin framtid med sikte på utbildning och övriga åtgärder för framtida arbete och sysselsättning.