Hur kan skolan underlätta övergången till arbetslivet för elever med rörelsehinder - Sjöqvist, Brita (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Den nya läroplanen betonar starkt skolans ansvar för "dem som av fysiska, psykiska och andra skäl har svårigheter i skolarbetet. Skolans personal måste därför ägna speciell omsorg åt dem också i syo-arbetet". Läroplanen är ett av samhällets viktigaste styrinstrument för skolan och vi borde därför kunna vänta oss en förbättring av syon för t ex elever med funktionsnedsättningar, när nya läroplanen på allvar träder i kraft läsåret 1982/83.