Sammanfattning - Höök, Olle (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Symposiet har belyst de unga handikappades behov av kontinuerlig hjälp och service när de i 16-20-årsåldern lämnar habiliteringssektorn och härmed barnomsorgen skyddsnät. För närvarande saknas tillfredsställande resurser. Den nya socialtjänstlagen - som i många avseenden är en ramlag - har inte angivit några klara riktlinjer om hur dessa ungdomar och deras anhöriga bäst skall hjälpas. Integrering och normalisering är eftersträvansvärt. Det är dock ofrånkomligt att för vissa handikappade krävs en mer individuellt tillrättalagd specialiserad hjälp.