Reha-grupperna - socialmedicin inom primärvården - Ulfsberger, Erik (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
Redan 1959 poängterades från Riksförsäkringsverkets sida behovet av samarbete mellan centralsjukkassorna och arbetsvårdsorganen i form av sk samarbetslag. Rehabiliteringsaspekten har sedan alltmer skjutits fram inom den allmänna försäkringen. 1975 föreskrevs att centrala och lokala reha-grupper skulle finnas med uppgift att behandla såväl enskilda ärenden som sådana av övergripande natur. De knappa resurser som finns för yrkesmässig rehabilitering gör att ett effektivt samarbete måste bedrivas mellan de olika organ som har hand om rehabiliteringsfrågorna för att ett bättre resultat skall uppnås.