Utbildningsbehovet i anslutning till försäkringskassans vidgade ansvar - Ericson, Elsie (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
30 % av den privata konsumtionen i Sverige i dag sker med socialförsäkringsmedel. Mot den bakgrunden framstår behovet av information och kunskap om försäkringskassornas verksamhet i sitt samhälleliga perspektiv. Grundförutsättningen för att klara dessa uppgifter är en omfattande utbildningsverksamhet för anställda och till viss del för förtroendevalda. Det föreligger också ett betydande utåtriktat informationsbehov till intressenter och samarbetspartners - läkarkåren, socialvården, arbetsvården, fackföreningarna, förtroendemannaorgan m fl. Om den senare typen av information skriver här Elsie Ericson, som är försäkringschef vid Göteborgs allmänna försäkringskassa.