Utbildningsbehovet - synpunkter från socialtjänsten - Söderberg, Bengt (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
Försäkringskassan har större förutsättningar än socialtjänsten att uppmärksamma behov av tidiga och särskilda insatser. För att detta skall kunna ske krävs dock kunskap om människor och deras behov och om vad socialtjänsten kan utföra.