Populationsstudien av kvinnor i Göteborg - en programförklaring - Bengtsson, Calle (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
I en artikel, som baserar sig på populationsstudien av kvinnor i Göteborg, ger docent Calle Bengtsson, Sahlgrenska sjukhuset, exempel på olika delprojekt. Studien startade som en tvärsnittstudie 1968-69 och var första fasen i en longitudinell sådan. Kvinnorna undersöktes på nytt 1974-75, och en ny undersökning planeras efter 12 år, dvs 1980-81. Studien presenterades vid den nystartade Svenska Epidemiologiska föreningens första årsmöte i Göteborg den 16 mars 1979.