Bokrecensioner - Birgegård mfl, Gunnar (Socialmedicinsk tidskrift, 1982)
Recenserade böcker: ELSA BOLIN, CHRISTINA SKOGSBERG: Patient CHRISTER SANNE: Att klara sig i Sverige - om ut slagning och omsorg. FINN DIDERICHSEN, ROSMARI ELIASSON, ROLF Å GUSTAFS SON, URBAN JANLERT & PER NYGREN: Samhällsvetenskaplig vårdlära. Vården i historisk, sociologisk och psykologisk belysning. ABHOLZ, H-H, SORGERS, D, KARMANS, W OCH KORPO RAL, J (REDAKTÖRER): Risikofaktoren - Medizin - Kon zept und Kontroverse GÖSTA BIRATH: Det mänskliga i sjukvården GEORGESTRACHAL: Man kan om man får - forskning - handikapp - samhälle GÖRAN EWERLÖF. BARBRO RÖST-ANDREASSON. TOR SYERNE: Barnets bästa. Om föräldrars och samhällets ansvar. OLE J RAFAELSEN & JAN-OTTO OTTOSSON: Depression - melankoli - mani STIG BERG: Åldrandet - sociala, psykologiska och biologiska aspekter. Kan vi förebygga psykiska besvär hos de äldre? SPRl-rapport 83, 132 sidor, Stockholm 1981.