Arbetsmedicinska tvärvetenskapliga branschundersökningar : - en aktuell metodik inom arbetsmedicinen - - Forssman, Sven (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
Avancerade yrkessjukdomsfall av de klassiska yrkessjukdomarna har inom många länder blivit alltmera sällsynta, tex silikos i stadium 111 ser man numera sällan. Forskningen har alltmera inriktat sig på att utveckla metoder för tidig diagnos och metodik för att fastställa expositionsgraden. Intresset har samtidigt ökat för den individuella dispositionen.