Mot förståelse av invandrarens och flyktingens inre värld - Kristal-Andersson, Binnie (Socialmedicinsk tidskrift, 1981)
Binnie Kristal-Andersson är psykolog och arbetar inom Stockholms socialförvaltning. Hon har skrivit artiklar och rapporter om invandrarna och också gjort sig känd som diktare. Hon är själv invandrare. Författarinnan har publicerat uppsatsen "Att leva med mångfalden" i Diskrimineringsantolo gin (Liber 1981). I artikeln refereras uppsatsen och belyses de upplevelsetillstånd, hos invandrare, som kan prägla deras liv.