Aktuella hälsoproblem nu och framgent - Nordén, Åke (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
I ett inledningsanförande om aktuella hälsoproblem vid Hässelbykonferensen om hälsovård delar professor Åke Nordén upp hälsoproblemen efter olika åldersgrupper. I de yngsta åldrarna är infektioner det ledande hälsoproblemet, i skolåldern alkoholmissbruket. I de arbetsföra åldrarna tilldrar sig arbetsplatsmiljön och fritidsmiljön stor uppmärksamhet och i de högre åldrarna bör prioriteringen vara att låta de gamla vara kvar i sin egen miljö så länge som möjligt.