Det religiösa intresset under ungdomsåren - Klackenberg-Larsson, Ingrid; Björkman, Katarina (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Intresset för religiösa ting är minimalt under dessa år, särskilt mot slutet av perioden. Det fåtal 18-åringar som varje söndag besöker gudstjänst hör mest hemma inom frikyrkliga samfund.