Självvärdering och självförtroende - Björkman, Katarina; Klackenberg-Larsson, Ingrid (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
När man ser hur stor procent av flickorna som ibland säger att de känner sig onyttiga och odugliga blir man snarast förvånad att 3/4 "på det hela taget är tillfredsställda med sig själva". Kanske man kan tolka svaren så att flickorna har dåligt självförtroende när det gäller att prestera något men känner sig ha andra företräden?