Minskar utvecklingsstörning på grundsärskolenivå i Sverige: Ett replikskifte - Wallner, Teut; Hagberg, Bengt; Hagberg, Gudrun; Lewerth, Anna; Lindberg, Ulf (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Professor Bengt Hagberg och medarbetare från psykiatriska kliniken II Göteborgs universitet redovisade i SMT 7-8/1979 en undersökning, vars resultat skulle kunna tyda på att utvecklingsstörning på grundskolenivå i Sverige minskar. Beträffande denna undersökning har psykolog Teut Wallner i socialstyrelsen kritiska invändningar beträffande undersökningsmetodik och resultattolkning. Hans kritik presenteras nedan tillsammans med svar från artikelförfattarna Bengt Hagberg, Gudrun Hagberg, Anna Lewerth och Ulf Lindberg.