Arbetslöshet och ohälsa - Janlert, Urban (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Vår kunskap om arbetslöshetens effekter på människans hälsa är ännu tämligen begränsad. I artikeln ges en översikt över äldre och nyare forskning inom området. Trots utbyggd arbetslöshetsersättning innebär arbetslöshet fortfarande ett hot både mot människans kroppsliga och psykiska hälsa. I takt med att arbetslösheten blir ett allt allvarligare problem i samhället framstår det också som allt mer angeläget att både socialmedicinen och den allmänna hälso- och sjukvården tar sig an problemet.