Kan sjukvården stoppa tobaksskadorna? - Tibblin, Gösta (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
I denna artikel ifrågasätts om dagens sjukvård kan stoppa tobaksskadorna. Den sjukvårdslag vi idag har ålägger inte huvudmännen att stödja förebyggande arbete. Det förslag till ny lag som HSU nyligen presenterat kan utgöra starten för offensiv inom tobaksområdet. Några paradoxer i tobaksfrågans behandling påtalas även av Gösta Tibblin, som är distriktsläkare i Sollentuna.