Den rörelsehindrade tonåringen - Hellström, Bo (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Tonåren innebär en speciellt känslig period för den rörelsehindrade. Problemen blir olika beroende på om rörelsehindret funnits med från tidigare barnaår eller om det drabbar just då individen står inför sin självständighets- och frigörelsefas i livet. Det ges en kort översikt av de hinder och svårigheter som man måste söka övervinna och de positiva krafter som kan bidraga till att den rörelsehindrade tonåringen kan komma igenom den svåra perioden, acceptera sitt rörelsehinder och planera för sin framtid som vuxen.