En ung handikappad människas syn på sin egen sjukdom - Rundquist, Alexandra (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Jag har en muskelsjukdom som heter Nemalin myopati och kan gå själv men är generellt svag i alla mina muskler. Min familj består av mig, en bror, en syster och våra föräldrar. Jag har alltid bott hemma och gått i vanlig skola och går nu på Stockholms Universitet och läser juridik. Jag har här givit min egen syn på min tillvaro och mitt liv som handikappad och det finns säkert de som har en helt annan åsikt men jag skriver vad jag själv tycker och tänker