Erfarenhet av gruppundervisning av tonåringar med diabetes mellitus - Berg, Kristina; Fällström, Kerstin; Oskarsson, Margareta (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Som ett försök att förbättra informationen och bearbeta problematiken kring en kronisk sjukdom har vi på Mölndals Centrallasarett genomfört kurser för tonåringar med diabetes mellitus, för yngre barn med samma sjukdom samt för barnens föräldrar. Kurser gavs på dagtid, med bestämda medicinska tematan som inledning, och uppföljdes av enkäter. De visade sig utgöra ett värdefullt komplement till den individuella diabetesvården, och är väl genomförbara på centrallasaretts-nivå.