Utvecklingstendenser inom långtidssjukvården - Ryden, Jan (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Eftersom de äldre behöver mer sjukvård än yngre leder förändringarna i befolkningens sammansättning till ett kraftigt ökat tryck på sjukvårdsorganisationen. Detta gäller särskilt lång tidssjukvården. För att kunna möta den utveckling som väntar måste organisationen ses över och en bättre samverkan åstadkommas mellan berörda organ och enheter. Jan Ryden är läkare och föredragande inom socialstyrelsens avdelning för långtidsvård.