Aktuellt från socialmedicinsk förening : Hälsoekonomi - Red: Urban Janlert, SSF Svensk Socialmedicinsk Förening (Socialmedicinsk tidskrift, 1980)
Föreningen har haft ett välbesökt höstmöte i Uppsala med temat "Hälsoekonomi". Ragnar Berfenstam och Thomas Thorburn presenterade ett förslag på hur man skall bära sig åt för att göra prioriteringar inom hälso- och sjukvården. som väckte livlig debatt. Det viktigaste ekonomiska problemet för sjukvården är inte att minimera kostnaderna eller att diskutera sjukvårdens omfattning ansåg man. utan att avgöra vilket slags vård man skall ge och till vilka människor den skall ges.