Social utblick : Komplement till den sociala forskningen - Wiklund, Villy (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Några veckor har jag under korta och ibland något längre kvällsstunder läst en del av de ansökningar, som inlämnats till Socialstyrelsen om anslag till forsknings- och utvecklingsarbete. Projekten är sinsemellan olika, och de frågeställningar man vill belysa handlar om bl a hemvårdsorganisation i en liten skärgårdskommun, hemspråkläraren som kulturförmedlare, försöksverksamhet med utvidgade fritidshem, utvärdering av rehabilitering och skyddad sysselsättning för svårplacerad arbetskraft samt svenska folkets inställning till hembränning mm. Vidare finns det ansökningar om medel till fortsatt försöksverksamhet i Tierp och Vilhelmina.