Från andetro till zonterapi : Botande och botare i historiskt perspektiv - Bowallius, Margareta (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Artikeln är en översikt över den icke officiella medicinen från så långt tillbaka som den kan spåras i historien fram till den senast utkomna dokumentationen om olika icke konventionella behandlingsmetoder. Den traditionellt negativa attityd som läkarna intagit gentemot sina icke legaliserade kolleger håller på att förbytas i en önskan att få till stånd en vetenskaplig värdering av inortodoxa behandlingar och behandlingsmetoder.