Två kvinnliga socialmedicinska pionjärer: Julia von Sneidern och Vera Starck-Romanus - Janlert, Urban (Socialmedicinsk tidskrift, 2025)
Om än bortglömd idag så var Julia von Sneidern en viktig vägröjare inom det sexualpedagogiska området i början av 1900-talet. Hon tillhörde gruppen radikala kvinnor som till exempel Andrea Andreen, Ada Nilsson, Frida Steenhoff, Marika Stiernstedt, Anna Whitlock och Elin Wägner som på olika sätt satt spår i den svenska historien.