Social utblick : Om barns rätt och bästa ... - Stark, Birger (Socialmedicinsk tidskrift, 1979)
Barns rättigheter och behov har alltmer kommit i fokus. Detta förhållande speglar sig i allmän debatt, artiklar, förslag till lagändringar internationella barnaår och mycket mer. Men vilken rätt har barn? Hur skall deras behov formuleras och beskrivas för att kunna ligga till grund för lagskrivning? Kan barns rätt och bästa överhuvud beskrivas i lag? Föräldrabalken har ansetts vara den lag som ger grundläggande bestämmelser för barns rätt. Den är gammal och i föräldrabalken kan i gångna tider utläsas lagstiftarens syn på barns behov och deras rättigheter.