Barnens livsmiljö - Rexed, Bror (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Barnmiljöutredningens främsta slutsats är att det inte är möjligt att se barnens förhållanden och villkor isolerat. Utredningens första del slutar med ett konstaterande att det inte går att bygga vattentäta skott mellan arbetsliv och familjeliv. Barnens välfärd måste skapas genom en totalsyn på deras behov och på det samhälle som omger dem. Det finns egentligen inga barnfrågor, säger utredningen, bara frågor om människor och hur de ordnar sina liv för att alla - små och stora - skall ha det bra. Vad innebär ett sådant konstaterande för hur barnens villkor gestaltar sig idag och för inriktningen av framtida insatser?