Barnfamiljernas ekonomi - Spånt, Roland (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Över hälften av Sveriges befolkning som är yngre än 67 år lever i barnfamiljer. Nationalinkomst per capita ger därför en god uppfattning av de ekonomiska möjligheter som finns för barnfamiljer. Artikeln belyser de skillnader som finns mellan barnfamiljer och icke-barnfamiljer men också de skillnader som finns inom gruppen barnfamiljer. Hur förändrar samhällets familjepolitiska, social- och skattepolitiska system relationerna inom dessa grupper?