Somatisk vård: Att vara kurator inom somatisk vård - Bergner, Solveig; Ericson, Yvonne; Johansson, Ingrid; Stålfelt, Barbro (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
4 kuratorer vid Motala lasarett: Barbro Stålfelt, chefkurator, Ingrid Johansson, kurator vid medicinkliniken, Solveig Bergner och Yvonne Ericson, kuratorer vid långvårdsklinik, berättar om sin vardag vid ett landsortslasarett och gör reflexioner kring arbetets innehåll och arbetsmetoder. Alla har tidigare erfarenhet från andra arbetsområden bl a kommunal socialvård, skolhälsovård och psykiatrisk vård.