Somatisk vård: Försök med nya arbetsformer - Nilsson, Eva; Tongue, Katarina (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Vid Södersjukhuset i Stockholm har ett antal kuratorer på medicin- och kirurgavdelningar börjat arbeta tillsammans i grupp och man har bl a frångått tidigare klinikbundenhet. Eva Nilsson och Katarina Tongue är socionomer och arbetar som kuratorer inom gruppen. I följande artikel ger de en sammanfattning av bakgrunden till omorganisationen samt målsättningar inför framtiden.