Somatisk vård: Kurativt arbete enligt ”Örebro-modellen” - Boethius, Margareta; Eriksson, Lennart; Marchioni, Magda; Svenmalm, Inger (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
I Örebro län har man en ny kuratorsorganisation sedan 77-09-01. Margareta Boethius, chefkurator sedan 1974, Lennart Eriksson, Magda Marchioni och Inger Svenmalm, de tre sistnämnda kuratorer i den nya organisationen, beskriver och kommenterar denna i följande artikel.