De sjukas vård och de friskas väl - en betraktelse - Tibblin, Gösta (Socialmedicinsk tidskrift, 1978)
Peter Hjort, Norge, påpekade vid en OECD-konferens våren 1978 om utbildning inom primärvården behovet av ideologi inom primärvården. Denna artikel utgår från Peter Hjorts tankar om behovet av en ändring i balansen mellan primärvård och sjukhusvård. Den vill dra en lans för de tre generalisterna - människan själv. distriktssköterskan och allmänläkaren.