Psykogeriatrisk forskning - Götestam, K Gunnar; Melin, Lennart (Socialmedicinsk tidskrift, 1977)
Vid psykogeriatriska kliniken, Ulleråkers sjukhus, har under de senaste två åren en del psykologisk forskning bedrivits. Försök med miljöterapi och effekter av olika miljövariabler beskrivs här av överläkare K Gunnar Götestam och psykolog Lennart Melin, den senare verksam som universitetslektor vid Beteendevetenskapliga institutionsgruppen, Uppsala universitet.