Vårdplanering och vårdorganisation i Stockholms-regionen - Sevastik, John (Socialmedicinsk tidskrift, 1977)
Patienter vill ha vård med hög kvalitet. Vi diskuterar ofta termer som "närhet" och "mänsklighet" och annat som vi inte riktigt har definierat. Vi har inte riktigt klart för oss om närhet är viktigare än kvalitet, om en specialist ute i periferien är bättre än en specialist som sitter på ett stort sjukhus.