Psykolog på vårdcentral : En översikt av verksamheten på vårdcentralen i Skara - Tode, Kerstin (Socialmedicinsk tidskrift, 1976)
På vårdcentralen i Skara, med en samordning av social och medicinsk service, inrättades 1972 en tjänst som vårdcentralpsykolog. Arbetet· har bedrivits som försöksverksamhet med två huvuduppgifter: dels mer specificerade uppgifter i det förebyggande arbetet, framför allt bland barn och familjer, dels mer ospecificerade uppgifter, närmast en allmän beredskap och ta itu med sådant arbete på vårdcentralen, där psykologutbildningen, kan komma till nytta. Artikelförfattaren redovisar i denna artikel sina erfarenheter från två år av arbete som vårdcentral psykolog.