Psykolog i företagshälsovården - ett nytt arbetsområde - Baneryd, Kurt; Lindström, Klas-Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1976)
Arbetsmiljöfrågorna har de senaste åren ådragit sig stort intresse från såväl arbetsmarknadens parter som allmänhet och press. Som en följd härav har på flera områden tillförts ökade resurser för att komma till rätta med arbetsmiljöproblemen. Företagshälsovården är ett sådant område som f n genomgår en kraftig utbyggnad och snabb utveckling. Förutom att företagshälsovården f n ökar kvantitativt (antal hälsovårdsenheter), sker också en utveckling vad gäller de kompetensområden som man anser bör vara företrädda inom verksamheten. Nedan ges en kortfattad beskrivning av hittillsvarande utveckling inom området och skisseras de arbetsuppgifter som blir aktuella för psykologerna.