Vi behöver utveckla en arbetsplatsideologi - Luthman, Gösta (Socialmedicinsk tidskrift, 1976)
Det behövs en forskning för att få till stånd ett fortlöpande konstruktivt informationsflöde mellan individ och arbetsledning i en hjälpsamhetens anda - tvärvetenskapliga insatser för att utveckla en arbetsplatsideologi, framhåller i detta diskussionsinlägg dir Gösta Luthman.