Om hälsobegreppets utvidgning och läkaren som samhällsarbetare: En hyllningsskrift till Gunnar Inghe - Westrin, Claes-Göran (Socialmedicinsk tidskrift, 1976)
Detta nummer av SMT är en hyllning till Gunnar lnghe, som från innevarande år pensionerats från professuren i socialmedicin vid Karolinska institutet. Bidragen har inte bestämts av några gemensamma direktiv men präglas ändå av i många stycken likartade frågeställningar och samverkande tankegångar. Det kan förklaras av att de medverkande alla är gamla vänner, medarbetare eller kolleger till Gunnar lnghe och att de valt ämnen med nära anknytning till dennes insatser. En annan förklaring är att det gäller frågor som nu står i fokus för det socialmedicinska intresset.