Samtalsgrupper på BVC - Lindblad, Pia (Socialmedicinsk tidskrift, 1976)
Vid tre barnavårdscentraler i Tensta bedrivs sedan ett antal år tillbaka samtalsgrupper för nyblivna föräldrar som en del av det reguljära arbetet vid centralerna. Under första halvåret -75 pågick en försöksverksamhet i samarbete mellan psykologen vid barnavårdscentralen och Barnomsorgsgruppen med syfte att dokumentera samtalsgrupper. I försöksverksamheten prövade man samtalsgrupper för helt nyblivna föräldrar. Grupperna har letts av bvc-sjuksköterska och bvc-psykolog inom deras ordinarie arbetstid. Dokumentation och utvärdering har utförts av bvc-psykologen i Barnomsorgsgruppens regi.