“Det er jo drepen å gjøre det samme om og om igjen”. Om jobbengasjement blant kvinnelige offiserer i den norske hæren: About work engagement among female officers in the Norwegian army - Valås, Berit; Hanson Ausland, Liv; Torp, Steffen (Socialmedicinsk tidskrift, 2023)
Det norske Forsvaret har ikke klart å oppnå målsettingen om at 20% av yrkesmilitære skal være kvinner. Jobbengasjement fremheves i litteraturen som en viktig faktor for å klare å beholde ansatte i virksomheter. Målsettingen med denne kvalitative studien var å belyse hvilke faktorer norske kvinnelige offiserer fremhever som viktige for sitt jobbengasjement. Vi intervjuet tolv kvinnelige offiserer i den norske hæren og analyserte dataene tematisk. Funnene tyder på at en aktiv jobb, sosial støtte (fra menn), jobb-hjem-balanse og karrieretilpasning til livsfaser var av betydning for jobbengasjementet. Etter hvert i karrieren fremstår også Forsvarets fredsbevarende rolle som viktig. Studien viser at Forsvaret bør fortsette med en personalpolitikk som legger til rette for livsfasetilpasning av karrieren.