Reflexion: Här kommer min fulla bekännelse - Böttiger , Ylva (Socialmedicinsk tidskrift, 2024)
Jag ber härmed att få rapportera mig själv som skyldig. Jag är illojal mot båda mina arbetsgivare: universitetet och regionen. Om någon av dem skulle få för sig att anlita en extern advokatbyrå för att utreda hur jag använder min arbetstid, så vill jag bespara skattebetalarna den utgiften. Här kommer min fulla bekännelse: jag är lärare, forskare, överläkare, chef, bakjour, handledare och mentor. Jag har ingen aning om hur jag fördelar min tid i minuter eller timmar.