Regelverk och praxis: -hälso- och sjukvård åt asylsökande - Jordin , Bo (Socialmedicinsk tidskrift, 2003)
Vid en uppföljning som gjordes av Socialstyrelsen av hälso- och sjukvård åt asylsökande i Stockholm 2000 kunde beläggas att bara 9 procent genomgick hälsoundersökning. Landstinget kunde i detta fall inte redovisa några rutiner för att säkerställa att hälsosamtal verkligen erbjöds de asylsökande. Man kunde heller inte visa några rutiner för hur vården till de asylsökande följdes upp