Migration och hälsa: -tvärdisciplinärt nätverk för tillämpad forskning - Ekblad, Solvig; Hermansson, Ann Charlotte (Socialmedicinsk tidskrift, 2003)
Det tvärdisciplinära forskarnätverket Migration och hälsa har i 41 seminarier under drygt tio års tid med fyra seminarier per år, regelbundet anordnat möten för doktorander, disputerade forskare och kliniker som arbetar med projekt inom migrationsmedicin. Även sakkunniga från olika myndigheter har deltagit. Forskningsstuderande som deltar i denna seminarieserie kan tillgodoräkna 0,1 poäng per halvdagsseminarium. Nätverket fyller en viktig funktion för den enskilde forskaren, i form av stimulerande utbyte och dialog med kollegor när det gäller relevanta forskningsmetoder, etiska förhållningssätt och ger tid för reflektion. En viktig förutsättning för nätverkets framtid är att det finns en god och hållbar forskarmiljö med program- och projektstöd inom området från forskningsråd