Ledare - Karlberg, Ingvar (Socialmedicinsk tidskrift, 2003)
I detta nummer av SMT redovisas delar av ett av de största projekt som genomförts om kvinnors förhållande till alkohol. Forskningsfynden har lett till kunskap om kvin nors alkoholvanor och om riskfaktorer för överkonsumtion och alkoholmissbruk I flera av artiklarna diskuteras skillnader mellan kvinnors och mäns alkoholvanor: finns det skillnader, hur ser de ut, är de på väg att minska? Svaren hämtas både från analyser av biomedicinska skillnader och från socialt och kulturellt betingade förutsättningar.